Yaban hayvanları ve bitkileri hakkında farkındalık yaratma ve kutlama günü!

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (UNGA), 20 Aralık 2013 tarihinde yaptığı 68. oturumda 3 Mart günün BM “Dünya Yaban Hayatı Günü” (World Wildlife Day) olarak ilan etti. Bu tarih Nesli Tehlike Altında Olan Yaban Hayvanları ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşmenin (CITES) 1973 yılında imzalandığı gün esas alınarak belirlendi.

Dünya Yaban Hayatı Günü son yıllarda, yaban hayatına adanmış en önemli küresel yıllık etkinlik haline gelmiştir.

Dünya Yaban Hayatı Günü (WWD), 2022’de “Ekosistemin restorasyonu için önemli türlerin kurtarılması” temasıyla kutlanacak. Kutlamalarda, nesli tükenme tehdidi altında olan yabani hayvan ve bitki türlerinden, kritik derecede tehlike altında bulunan bazılarının korunmasına dikkat çekilmesi ve bunları korumak için çözümler tasarlanması ve uygulamaya yönelik tartışmaların başlatılması amaçlanıyor.

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi’nden alınan verilere göre, 8.400’den fazla yabani hayvan ve bitki türü kritik derecede tehlikede, 30.000’e yakın türün ise tehlikede veya savunmasız olduğu anlaşılıyor. Bu tahminlere dayanarak, bir milyondan fazla türün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ileri sürülmektedir.

Afiş ve yazı https://wildlifeday.org/ adresinden alınmıştır